0700 15 886

Филтри +

По цена

лв.
лв.

Вид легла и спални +

Скандинавско легла

Материали легла и спални +

Тапицирано легло

Изчисти филтрите

Тапицирани легла

Токио на супер цени

Токио

Цена

759 лв.
Санторини на супер цени

Санторини

Цена

759 лв.
Paris на супер цени

Paris

Цена

1199 лв.
Ахат на супер цени
0% лихва

Ахат

Цена

458 лв.
Диамант на супер цени
0% лихва

Диамант

Цена

458 лв.
Ривиера на супер цени
0% лихва

Ривиера

Цена

571 лв.
Безплатна доставка
Lido на супер цени
0% лихва

Lido

Цена

658 лв.
Безплатна доставка
Roma на супер цени
0% лихва

Roma

Цена

294 лв.
Domino на супер цени
0% лихва

Domino

Цена

682 лв.
Безплатна доставка
Sonno на супер цени
0% лихва

Sonno

Цена

658 лв.
Aurora на супер цени
0% лихва

Aurora

Цена

642 лв.
Безплатна доставка
Bonaldo на супер цени
0% лихва

Bonaldo

Цена

658 лв.
Безплатна доставка
Зара на супер цени

Зара

Цена

1021 лв.
Ива  на супер цени

Ива

Цена

435 лв.
Виктория на супер цени
0% лихва

Виктория

Цена

869 лв.
Елия на супер цени
0% лихва

Елия

Цена

930 лв.
Моника на супер цени
0% лихва

Моника

Цена

862 лв.
Венеция на супер цени
0% лихва

Венеция

Цена

1382 лв.
Дивна на супер цени

Дивна

Цена

844 лв.
Мерида на супер цени
0% лихва

Мерида

Цена

593 лв.
Жасмин на супер цени
0% лихва

Жасмин

Цена

966 лв.

Сред голямото разнообразие на спално обзавеждане място намират и мебелите с тапицерия. Те широко навлизат и у нас, като луксозно допълнение на съвременните интериорни решения. Мебелите с тапицерия следват отделни визуални и конструктивни правила и оформят нова тенденция в интериорния дизайн.

Какви са особеностите на тапицираните легла?

Основен фокус на Интерматрак е да следва новостите в производството на спално обзавеждане, като предложи разнообразие от дизайни на примамлива цена. Една от тези новости са леглата с тапицерия, които се вписват в графата „съвременен стил“. Благодарение на огромните възможности, които дамаските и облицовките предлагат, те се срещат във все по-нестандартни варианти и комбинации от материи.

Основна разлика от класическите мебели е по-масивната рамка, на която се крепи цялостната конструкция. Най-често тя е изработена от масивно дърво или MDF, а понякога с оглед намаляване общото тегло се използват и здрави метални рамки.
Облицовката на таблите и основата позволяват множество изобретателни интерпретации. Комбинирането на различни цветове и материали, също е отличителна черта на тапицираните мебели.

В по-голямата си част те се предлагат с вградена подматрачна рамка, за да се осигури нормално проветрение на матрака и да се достигне необходимата височина. Вградената подматрачна рамка е специално изработена, за да пасне на конструкцията. Това е една от практичните особености на обзавеждането с тапицерия, като Ви помага да спестите пари от допълнителни аксесоари.

Тази мебелировка се отличава солидна цялостна конструкция, издължени или извити профили на таблите. Това позволява да създадете усещане за разкош и лукс във Вашата спалня. В зависимост от дизайнът, можете да внесете повече уют или екзотика в интериора. Не на последно място, спалното обзавеждане с тапицерия е много по-дълготрайно и здраво от класическите варианти.

Видове, които ще откриете в магазина:

· С кожа;
· С дамска;
· За двулицеви матраци с подматрачна рамка;
· За еднолицеви матраци без подматрачна рамка;
· С чекмеджета;
· С ракла;
· Box Spring- Скандинавски тип.

Плюсове и минуси пред стандартните варианти
Всяка мебел има своите предимства и недостатъци, а ако вече сте се насочили към този тип обзавеждане е добре да бъдете информирани в своя избор.

Какви са плюсовете?

Леглата с тапицерия са идеално решение, ако търсите креативна визия за спалнята. С масивния си стоеж, те ще превърнат и най-обикновената стая в специално място. Голямата спалня се нуждае от подходящ акцент, грабващ вниманието. Светлите интериори придобиват завършен вид и усещане за изящество с подобен елемент.

Идеални за големи и просторни помещения, те са подходящ избор, ако предпочитате да се придържате към простота и минимализъм. С разнообразие от луксозни модели на добри цени, каталогът ни съдържа дизайни пасващи на всяко предпочитание.

Основен плюс е меката основа, която таблите с тапицерия осигуряват за главата. Докато четете или се излежавате меката поддръжка Ви спасява от напрежение и неприятно усещане за неудобство. Повечето табли използват съвременни материали за пълнеж, като високоеластична пяна. Тя е устойчива на дълготрайна експлоатация, не променя първоначалната си форма, затова и е основен компонент при изработката на матраци.

Спалните мебели тип Box Spring предлагат допълнителен комфорт, благодарение на пружинните основи, комбинирани с матрак и покривен топер.

Какви са минусите?

Дори и луксозните мебели имат своите недостатъци. Ако тапицерията или кожената дамаска е изложена на постоянна, ярка слънчева светлина е възможно да изгуби първоначалният си наситен цвят. Дългогодишното излагане на слънце води до преждевременно състаряване на повърността. Този проблем лесно може да бъде избегнат с поставянето на обикновени завеси, които дифузират светлината и така гарантират запазването на добрия първоначален вид.

Възможно е тъканта да задържа миризми, ако помещението се проветрява  рядко или е прекомерно изложена на тютюнев дим. Текстилните дамаски не позволяват традиционно изпиране, тъй като пълнежът се състои от високоеластична пяна, която може да загуби полезните си характеристики при овлажняване. Подобно на матрачните слоеве и Вашата дамаска трябва да се предпазва от задържане на влага, за да не развива мухъл и вредни организми.
Ако все пак желаете да направите основно почистване, то помислете за сухо изпиране, щадящо лускозните материи.


Макар и масивните мебели да създават чувство за пълнота в стаята, те са тежки и трудни за преместване. За да сте сигурни, че ще можете сами да почиствате пространствата под тях помислете за вариант с монтирани крачета. Голяма част от нашите луксозни предложения включват и тази опция.

Ако предпочетете стилното излъчване, което кожената облицовка предлага трябва да имате предвид нейното износване с времето. Поради тази причина е добре да поддържате своята кожена дамаска със специални ваксиращи препарати предлагани на пазара. Те предпазват повърхността от издраскване, изтъркване и напукване, като същевременно правят цвета на облицовката наситен и дълбок.

Какво е предимството на Интерматрак?

Ние от Интерматрак се стараем да предложим пълно обслужване и максимално улеснение на своите клиенти. Затова и голяма част от  тапицираните продукти са произведени на модули за бърз и елементарен монтаж. Ако се колебаете в своя избор ние предлагаме професионално консултиране на националния ни телефон, както и онлайн поддръжка в реално време.

Използваме естествени материи, еко кожа и текстил с голяма плътност за дамаските.

Ще намерите богат асортимент от нестандартни модели, с извити, плавни линии или елегантен дизайн. Предлагаме голям избор от налични цветове и видове дамаски по избор на нашия каталог.

Здравината на основите е гарантирана, благодарение на нашето изпитано производство. Всички продукти закупени от нашия магазин получават и извънгаранционно обслужване, като е нужно единствено да се свържете с нас.

Можете да поръчате всеки продукт и на изплащане без промяна в крайната цена. Вземете своята луксозна мебел или ни потърсете за помощ в избора.