Матрак с пружина: Покет пружина и тайните на комфортния сън

Матрак с пружина: Покет пружина и тайните на комфортния сън

Матрак с пружина: Покет пружина и тайните на комфортния сън


В тази тема ще научи всичко, което ви е нужно за избора на матрк с пружина.

Дълго време те са били основният избор за много хора, особено когато става дума за комфортен сън.

За наше щастие развитието на технологиите и иновациите са стигнали и до тази индустрия и затова днес разполагаме с голямо разнообразие от матраци с пружина. Един от най-популярните  модели е не безизвестния „покет пружина“.

Но какво означава всичко това, какви са положителните и слабите страни и как да направим своя избор ще разберете в следващите редове.

Съдържание:

1.       Основни характеристики на матрак с пружина

2.       Какво означава „покет пружина“?

3.       Предимства и недостатъци на матраците с покет пружина

4.       Сравнение между различни видове матраци с пружина

5.       Как да изберете правилния матрак с пружина?

Основни характеристики на матрак с пружина


Матраците с пружина се използват от множество потребители и са предпочитани поради своите уникални характеристики. Някои от тези основни характеристики са:

1.       Подкрепа и устойчивост

Това вече сме го споменавали при различните видове хибридни матраци. Тук отново ще подчертаем, че едно от най-големите предимства на матраците с пружина е тяхната способност да предоставят равномерна подкрепа на тялото. Как мислите, че се получава това? Пружините реагират на тежестта и движението, което позволява на матрака да се адаптира към контурите на тялото.

2.       Вентилация

Не веднъж сме споменавали тази отличителна характеристика при този вид матраци. Наличието на вентилация се получава благодарение на пространството между пружините. Поради наличието на това пространство точно матраците с пружина са с много по-добра вентилация от тези с пяна. Това помага както за предотвратяване на допълнителното нагряване на тялото, така и предоставя прохлада.

3.       Дълготрайност

Матраците с пружина могат да издържат много години без да губят от своята форма и комфорт. Но разбира се това е така само ако правилно се грижите за своя матрак.

4.       Минимално пренасяне на движение

Това важи най-вече при матраците с „покет пружина“, тъй като те са индивидуално опаковани и това намалява пренасянето на движение. Това означава, че ако спите с партньор, който се обръща или става от леглото, то почти няма да усещате неговото движение.


5.       Възможности за персонализация

Както всеки друг матрак, така и тук различните производители предлагат различни нива на твърдост и комбинации от материали. Това е чудесна възможност, защото по този начин ще намерите матрак, който да отговаря на вашите индивидуални нужди и предпочитания.

6.       Цена

Въпреки, че има много премиум модели на пазара, матраците с пружина често предлагат добра стойност за парите, като комбинират качество и дълготрайност на разумна цена.


Какво означава „покет пружина“( pocket spring units)?

Понятието „покет пружини“ напоследък е изключително актуално в света на матраците. Но какво всъщност представляват?

Покет пружината е  специфична конструкция, при която всяка метална цилиндрична пружина е индивидуално опакована в текстилно или пластмасово джобче. Това позволява на всяка пружина да реагира независимо от останалите, което осигурява по-голяма адаптивност към тялото и по-добро разпределение на тежестта.

Pocket пружините се делят на няколко основни вида. Най-разпространените от тях са мултипокет пружините. Те са със стандартна височина и осигуряват независима опора на тялото. Най-често матраците с покет пружини имат над 400 джобчета с пружина в сърцевината на двоен размер матрак.

Друг вид са микропокет пружините. Те са по-малки и съответно са повече на брой в ядрото на матрака. От тук следва, че опорните точки са повече, а с това и удобството е по-голямо.

Още един вид са нано покет пружините. Те са съвсем малки и помагат при омекотяване на повърхността на матрака. Също така могат да създадат лек пружинен ефект при непружинни матраци.

Pocket Spring


ВИД ПОКЕТ ПРУЖИНА

ПОЛОЖИТЕЛНИ СТРАНИ

ПОДХОДЯЩ ЗА

Микро покет пружина

-Осигурява по-голяма адаптивност към тялото

-Предлага по-фина и детайлна подкрепа

-Минимално пренасяне на движение

Хора, които търсят максимален комфорт и адаптивност

Мултипокет пружина

-Съчетава различни видове покет пружини за оптимална подкрепа

- Предоставя равномерно разпределение на тежестта

Хора, които искат подкрепа, комфорт и минимално пренасяне на движение

Нано покет пружина

-Предоставя изключително фина и детайлна подкрепа

- Идеални за точкова реакция и адаптивност

- Максимално намаляване на пренасянето на движение

Хора, които търсят най-високата степен на адативност и точкова подкрепа

Покет пружина с различна твърдост

-Комбинира различни нива на твърдост

- Предоставя индивидуална подкрепа на различни части на тялото

Хора със специфични нужди за подкрепа

Зониран покет пружина

-Разделен на зони, като всяка зона предоставя различна степен на подкрепа

- Комфорт за различните части на тялото

Хора, които искат по-голяма подкрепа в определени области

Покет пружина с гел

-Комбинира предимствата на матраците с покет пружини с охлаждащите свойства на гела

- Предоставя прохлада и комфорт

Хора, които имат тенденция да се загряват прекалено през деня


Independent pocket springs mattress

Предимства и недостатъци на матраците с покет пружина

Матраците с покет пружини са с отлична вентилация, което се дължи на специфичната им структура.

В техните ядра е невъзможно да се задържат влага и акари, заради непрестанния приток на въздух.

Друга положителна страна е, че пружините в джобчетата не изскачат, не се допират една до друга, тъй като са опаковани в текстилно или пластмасово джобче, и не издават неприятни звуци.


ПРЕДИМСТВА

НЕДОСТАТЪЦИ

Отлична адаптивност към тялото

Обикновено са по-скъпи от други модели

По-добро разпределение на тежестта

Могат да бъдат по-тежки и трудни за преместване

По-малко пренасяне на движение

Изискват по-често обръщане на равномерно износване

Притежават отлична вентилация

 

Не задържат влага и акари

 

MyCashmere
Роял
Silk
BellissimaIsprings
King Line Pince and Princess

Сравнение между различни видове матраци с пружина

Както споменахме по-горе, матраците с пружина се делят на различни видове. Различните видове пружини предлагат различни характеристики и предимства. Основните видове матраци с пружина са:

1.       Бонел пружина


Това е най-традиционният и най-старият тип пружина, който е използван в матраците. Пружините са свързани помежду си и формират една голяма мрежа.

В повечето случаи матраците с бонел пружина са по-евтини, имат добра вентилация и са устойчиви.

Като техен недостатък можем да кажем, че могат да пренасят повече движение. Също така могат да не предоставят толкова добра адаптивност към контурите на тялото.

2.       Непрекъснати пружини

Този тип матрак използва една дълга пружина, която е образувана така, че да създаде цялата повърхност на матрака. Това от своя страна предлага равномерна подкрепа на тялото и са изключително устойчиви във времето. Като матраците с бонел пружина и тези имат добра вентилация.


От друга страна, могат да не предоставят толкова добра адаптивност към тялото и пренасят повече движение. Затова този вид матрак с пружини е крайно неподходящ за хора, които споделят леглото с партньор.

3.       Покет пружини

Този тип пружини вече го споменахме в началото на статията. Но можем отново да кажем, че всеки отделен „покет“ съдържа индивидуална пружина, която работи независимо от останалите. Тази характеристика позволява на матрака да се адаптира по-добре към формата на тялото.

Тези матраци притежават отлична адаптивност, имат минимално пренасяне на движението и висока степен на компфорт. Какво повече можете да искате J

За съжаление са по-скъпи от другите модели матраци с пружина.

Как да изберете правилния матрак с пружина?


Изборът на матрак е ключов момент, който може да повлияе върху качеството на вашия сън и като цяло върху общото здравословно състояние. Въпреки, че изборът на матрак с пружина е често срещан сред потребителите, как бихте определи ли кой е най-подходящ за вас?

Ако се колебаете, можете спокойно да следвате следващите стъпки, които сме описали за вас:


1.       Обърнете внимание на предпочитанието си твърдост

Хората сме различни и всеки от нас има своите предпочитания. В това число влизат и предпочитанията ни за твърдост при матраците. За някои мекият матрак може да доведе до болки в гърба и кръста, а за други да усещат най-невероятния комфорт.

Затова е важно да определите най-удобната за вас твърдост.

2.   Вземете предвид вашата поза за сън

Позите за сън не са много – по гръб, по корем, настрани, смесено. Например, ако спите предимно по гръб, може да предпочитате матрак със средна до висока твърдост.

3.   Разгледайте различните видове пружини

Както вече споменахме, има различни видове матраци с пружини и най-вече различни матраци с покет пружини. Всеки един от тези видове има както своите предимства, така и своите недостатъци. За улеснение по-горе сме разписали сравнителни таблици, които да ви помогнат и насочат към правилния за вас матрак с пружина.

4.       Определете вашите бюджетни ограничения

От една страна, е важно да инвестирате в качествен матрак, защото матракът не се сменя всеки ден. Защото ще прекарвате всяка вечер на него и той е важен за комфортния ви сън.

От друга страна, е добре да знаете с какъв бюджет разполагате.

5.       Проверете гаранциите и политиката за връщане

Търсете матраци с дългосрочни гаранции и разумни условия за връщане. Това ще ви даде допълнителна увереност, когато избирате идеалния за вас матрак с пружина.

6.       Тествайте матрака

Ако е възможно, посетете магазина, от който сте решили да си закупите матрака и тествайте различните матраци, които отговарят на вашите нужди. Това е най-добрият начин да усетите дали даден матрак е правилния за вас.


Добави коментар

Трябва да влезете, за да добавите коментар. Ако нямате акаунт, можете да се регистрирате за такъв. Регистрацията е безплатна!